Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Interieurvering? Wat is dat?

Interieurvering of binnenvering wordt gebruikt om het zitcomfort van een bank of fauteuil te verhogen. Interieurveringen zijn er in veel verschillende uitvoeringen.

Niet elk bankstel met een interieurvering is van topkwaliteit. Maar zit er in het bankstel een goede interieurvering dan kunt u er lang plezier van hebben. Voordeel is ook dat u weinig of geen last hebt van plooivorming.

Klachten over interieurvering

Helaas komen we steeds vaker tegen dat een bankstel, voorzien van een interieurvering, niet beantwoordt aan de kwaliteit die u ervan mag verwachten. Reden is vaak dat een interieurvering maar drie slagen per veer heeft. Het staal is veel te dun en het aantal veren per m2 veel te laag.

Wanneer een interieurvering dan op een ondervering van singels wordt geplaatst, is het leed vaak nog groter. Veelal is het rekvermogen van de singels te groot waardoor het verenpakket gaat vervormen. Een bekend probleem is dat er dan binnenveren kunnen breken. In ieder geval neemt het zitcomfort snel af en heeft u het idee dat u op de grond zit in plaats van op de bank.

Waar moet u opletten met interieurvering

Heeft u een bank gezien met interieurvering die u waarschijnlijk wilt kopen, vraag dan even naar het voorbeeld van de interieurvering. In veel gevallen heeft een meubelwinkel een voorbeeld van de interieurvering die in de zitting van de bank zit.

Zo heb je 3, 4, 5 en zelfs 8 slagen per veer. Hoe meer slagen in een veer zit, hoe meer veerkracht er is. Een stevige zit heeft minimaal 5 slagen in een veer.

Des te meer veren er zijn per vierkante meter, hoe beter het is. Een verenpakket is vaak maar 40 bij 50 cm. Dit verenpakket wordt in de zitting omringd door schuim. Wij noemen dat een schuimkast. Ook het schuim dient van een goede kwaliteit te zijn: bij voorkeur koudschuim.

Behalve de interieurvering zelf is het belangrijk om ook een goede ondervering te hebben. Nosagveren zijn in combinatie met interieurvering de beste keuze.