Hoe zit het met de kwaliteit van een nieuwe bankstel die je wilt gaan aanschaffen? De gemiddelde levensduur van meubels is acht jaar. Het beoordelen van de kwaliteit zit het in het bekijken naar de buitenkant en vergeet vooral n iet om de stabiliteit van de bankstel te beoordelen. Of de gebruikersduur voor een bankstel haalbaar is wordt vaak niet eens meegenomen in de aankoop overweging. Op het internet kan je maar weinig informatie over de kwaliteitskenmerken van bankstellen vinden. Daarom willen wij je graag wat informatie en tips geven waarmee je duidelijk kunt beoordelen of een meubel 100% kwaliteit heeft.
EEN NIEUWE BANKSTEL AANSCHAFFEN?
Waar let je op? Natuurlijk hoeft een nieuwe bankstel niet te voldoen aan alle voorwaarden van je wensenlijst. Maar hoe meer punten deze scoort, hoe beter de meubel. Dan weet je tenminste zeker dat jou geld goed word uitbesteed aan iets nieuws.
Het is misschien wel een goed idee om voor jezelf een wensenlijst te maken, Daarop zet je wat je graag zou willen; bijvoorbeeld de type stof, wat voor kleur het ongeveer moet hebben en design is erg belangrijk want het moet wel bij de rest van het interieur passen. Stel jezelf de vraag; Neem ik een stoffen of leren bankstel? Hoe zit het met een bankstel reinigen en onderhoud ervan? Hoeveel ga ik willen en kunnen uitgeven? Hoe zit het met de gebruikers en levensduur? De aandachtspuntjes waar je zelf op kan letten bij het aanschaffen van nieuwe meubels; je kan bijvoorbeeld een bankstel zelf testen om te achterhalen of de meubel de kwaliteit heeft die je zoekt. Houd er rekening mee voor je meubels aanschaft met kinderen of huisdieren, en de ruimte in je woning natuurlijk niet vergeten!
wat Aandachtspunten op een rij
Bankstel
Niet alleen wat stoffering betreft, maar kijk naar welk zitcomfort perfect is voor jou? Hou je van lekker wegzakken in de kussens of heb je liever een stevige zitgedeelte? Of wil je liever lekker wegzakken? Kijk dan hoe zacht de opbouw en de afdekking van de kussens zijn.
Zitcomfort
Stevige kussens maken het gaan zitten en het opstaan eenvoudiger. Bij het maken van zitkussen kunnen verschillende schuimsoorten worden toegepast. De juiste combinatie van koudschuim, vormschuim, zachtschuim en blokschuim zorgen op elk vlak voor een optimaal zitcomfort. Hoogwaardig schuim behoudt ook bij lange belastingen zijn oorspronkelijk volume. Dit geeft je voelbaar meer zitcomfort. Doe gewoon een zitcomfort test in de winkel. En tegen de tijd dat je denkt, Mijn bankstel is aan vervanging toe of dat je zitgedeelte is doorgezakt, kun je dit natuurlijk heel eenvoudig laten opvullen om nog langer van je heerlijke bank te genieten, om zo de levensduur te verlengen.
Stoffering
Niet elke stof of leer in jouw lievelingskleur is voor jouw ook de juiste keuze. Je dient ook bij het aanschaffen van een nieuwe bankstel rekening te houden met andere factoren zoals belasting en gebruik. De straling van de zon door grote ramen vereist een grote lichtechtheid van de bekleding. Voor gezinnen met kinderen zijn onderhoudsarme en robuuste stofferingen beter geschikt dan een aniline leer in lichte kleuren. Daarom is het handig bij de aankoop al goed na te denken over waar je bank komt te staan en aan welke eisen jouw bankstel moet voldoen. In diverse strenge materiaaltests worden lichtechtheid (verschieten), wrijfvastheid (slijtage van de stof), pluisgedrag (pillen) en schuurbestendigheid (slijtage) van stoffen getest. Mocht je bij een nieuwe bankstel naar bijzonder sterke, nagenoeg onverslijtbare stoffen zoeken, dan zijn synthetische stoffen aan te bevelen. Wens je mooie soepele kwaliteit met uniek zitcomfort, dan zijn wollen stoffen meer geschikt. Zoals je eigen huid heeft ook stof en leer onderhoud nodig. Dan blijft het leer soepel en de stof lang te gebruiken. Behandel bijvoorbeeld uw leren bank of stoel daarom om de vier tot zes maanden. Zo behoudt u de eersteklas kwaliteit van het leer.
Kwaliteit
Is belangrijk bij aanschaf van al je meubels zodat je er lang en plezierig mee kan leven!